POIKKITIETEELLINEN URAKEHITYSTAPAHTUMA 2019

TalentGo kokoaa yhteen korkeakoulutetut, urasuuntautuneet ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet ammattilaiset. Ilta sisältää inspiroivia puheenvuoroja ja työpajoja oman työuran hallintaan ja jatkuvaan itsensä kehittämiseen sekä ohjattua verkostoitumista upean Clarion Hotellin miljöössä. Kohderyhmänä ovat alle 40-vuotiaat korkeakoulutetut, joilla on jo kokemusta työuralta. 


Viimeisin TalentGo järjestettiin syksyllä 2019. Tapahtumaan voit tutustua tarkemmin alta. 

OHJELMA


14.30 Ilmoittautuminen

15.00 Ruokailu ja ohjattua verkostoitumista

16.30 Inspiroivat keynote-puheenvuorot

18.00 Urakehitystyöpajat

20.00 Ohjattua verkostoitumista

21.00 Loppupuheenvuoro ja kuohuvaa


PÄÄPUHUJAT


Perttu Pölönen

Perttu Pölönen on keksijä, futuristi, säveltäjä ja startup-yrittäjä. Hän on voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun ja opiskellut tulevaisuuden teknologioita Singulariteetti-yliopistossa NASAn tutkimuskeskuksessa. Mediassa häntä on kutsuttu superälyköksi ja pelottomaksi keksijäksi – vuonna 2014 hänet palkittiin Slushissa Suomen luovimpana ja joulukuussa 2018 MIT Tech Review nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa. Puheenvuorossaan Perttu tulee kertomaan, mitä taitoja tulevaisuudessa tarvitaan ja miksi nyt on koko historian paras aika olla nuori talentti! 

Camilla Tuominen 

Camilla Tuominen on tunnekouluttaja, kirjailija, kuvittaja, TEDx-puhuja sekä tunne-startup-yrityksen toimitusjohtaja. Ennen yrittäjyyttä hän työskenteli vuosia liikkeenjohdon konsulttina kunnes irtisanoutui ymmärrettyään, että tulevaisuuden kilpailukyky riippuu siitä kuinka hyvät taidot yksilöillä ja yrityksillä on ymmärtää ja johtaa tunteita. Camilla tulee kertomaan puheenvuorossaan kuinka tunteita paremmin ymmärtämällä ja niitä johtamalla voimme tehdä viisaampia päätöksiä elämässämme. 

URAKEHITYSTYÖPAJAT

Osaamisen tunnistaminen

Valmentajat: Suomen Ekonomien uravalmentajat Marjut Hallavo ja Tiina Myöhänen-Astikainen

Tavoite: Selkeyttää miksi osaamisen tunnistaminen on tärkeää ja antaa työkaluja sen tunnistamiseen.

Kuvaus: Työelämän jatkuva muutos asettaa haasteita myös oman osaamisen kehittämiselle. Mikäli et tee asialle mitään, on riskinä paikalleen jämähtäminen. Kukaan muu ei pidä huolta osaamisesi kehittämisestä kuin sinä itse. Jotta tämä onnistuu, tulee ensin tunnistaa, mitä tällä hetkellä osaat ja mitä tarvitset lisää.

Toteutustapa: Interaktiivinen, keskustelua ja ryhmätyöskentelyä sisältävä työpaja


Rohkeus ja kehtaaminen

Valmentajat: Suomen Ekonomien uravalmentajat Arja Parpala ja Taija Keskinen

Tavoite: Kasvattaa itsetuntemusta ja rohkeutta saada oma paras esiin.

Kuvaus: Ympäristön paineet ja omat negatiiviset ajattelumallit saavat meidät helposti pienentämään itseämme. Alamme pitää ajatuksiamme tosina, emmekä kehtaa olla oma paras itsemme. Jokainen meistä on kuitenkin ainutlaatuinen ja hyvä juuri sellaisena kuin on. Tule mukaan murtamaan omia haitallisia ajattelumallejasi.

Toteutustapa: Interaktiivinen, keskustelua ja ryhmätyöskentelyä sisältävä työpaja

Advanced LinkedIn

Valmentajat: TEK:n uravalmentaja Eva Lindström

 

Tavoite: Osaat hyödyntää LinkedInia entistä monipuolisemmin urasi tukena ja parantaa oman profiilisi löydettävyyttä


Kuvaus: LinkedIn on niin paljon enemmän kuin sähköinen CV. Parhainta antia on ajankohtainen sisältö. Voit hyödyntää sitä työvälineenä oman tulevaisuuden suunnitteluun ja tiedonhankintaan erilaisista vaihtoehdoista.

 

Tämän työpajan jälkeen tiedät, miten hyödyntää LinkedIniä monipuolisesti:

 

Toteutustapa: Suosittelemme, että otat mukaan kannettavan tai Padin. Huomaathan, että tässä työpajassa et saa henkilökohtaisia kommentteja LinkedIn-profiiliisi.


Uskalla uudistua

Valmentaja: Katri Koli on yli 15 vuotta IT-alalla työskennellyt DI, jonka ura on kulkenut Nokian kautta vauhdikkaasti kasvaneen startupin myyntijohtajaksi ja irtisanoutumisen kautta yrittäjäksi. Nykyään Katri pyörittää omaa yritystään Via Nova Partnersia, joka tarjoaa omaan kokemukseen perustuvaa valmennusta uran, myynnin ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Kuvaus: Katri Kolin oma ura on kiehtova kokoelma erilaisia työtehtäviä ja rohkeita hyppyjä uusiin haasteisiin. Esityksessään hän kertoo, miten jo ensimmäisestä työpaikasta lähtien omilla valinnoilla voi vaikuttaa uran kehittymiseen ja mitkä seikat voivat parantaa todennäköisyyttä päästä etenemään haluamaansa suuntaan. Pääset myös miettimään omaa uraasi eri näkökulmasta ja keskustelemaan asenteen merkityksestä takaiskujen kohdalla, ja miten uskottavuutta ja osaamista voi pyrkiä säilyttämään suuremmissakin uramuutoksissa.

Toteutustapa: Keskustelua sisältävä luento

Itsensä johtaminen muutoksessa

Valmentaja: Lifted Oy:n toimitusjohtaja ja valmentaja Taneli Rantala on itsensä johtamisen ja työtapojen kehittämisen innostava asiantuntija ja luennoitsija. Taneli on valmentanut kymmeniä menestyviä tietotyöorganisaatioita ja yli 25 000 yksilöä kohti kestävää suorituskykyä merkittävin tuloksin.

Kuvaus: Nykypäivänä jokainen työntekijä kohtaa työelämässä valtavan määrän muutosta. Työnkuva muuttuu, yritys fokusoi uuteen liiketoimintaan, yritys vaihtuu, ylenet, ryhdyt esimieheksi tai vaikkapa hyppäät täysin uudelle uralle. Muutoksen onnistumisen määrittelee pitkälle henkilön itsensä johtamisen taidot. Muutoksessa pitää nykypäivänä pystyä elämään ja siinä luoviminen on pitkälle taitolaji, jonka voi oppia.

Osallistavalla luennolla opit parhaat käytännöt omien henkilökohtaisten resurssien kasvattamiseen ja viisaaseen hyödyntämiseen nopeasti muuttuvassa työmaailmassa. Saat myös tehokkaita työkaluja, joiden avulla pystyt itse ottamaan ohjat ja viemään elämääsi proaktiivisesti suuntaan, johon haluat mennä. Varmistamme, että sinä et ole vain muutosten heiteltävissä vaan tunnet riittävän kontrollin muutoksenkin keskellä.

Toteutustapa: Osallistava luento

Future Skills

Valmentajat: Yhteistyökumppaneiden asiantuntijat

Kuvaus: Mitä kysymyksiä tulevaisuuden työelämä yrityksissä tänä päivänä herättää? Kuinka työelämä muuttuu ja mitä kykyjä yritykset etsivät? Tässä osiossa pääset kuuntelemaan yhteistyökumppaneidemme huippuasiantuntijoiden näkemyksiä keskeisistä tulevaisuuden taidoista työelämässä.

Toteutustapa: Tilaisuus koostuu tietoiskuista, joiden jälkeen on osallistujilla mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun asiantuntijoiden kanssa.

TEK Lounge

TalentGo 2019 -uutuus — rento Lounge-alue, johon voit pysähtyä tapahtuman aikana inspiroitumaan ja levähtämään. TEK Lounge on myös hyvä paikka verkostoitua ja kohdata muita osallistujia.

Toteutustapa: Osallistujat vierailevat TEK Loungessa oman aikataulun mukaisesti klo 18-20 välillä.

LinkedIn Cafe

Valmentajat: Yhteistyökumppaneiden HR-ammattilaiset

Kuvaus: Kaipaatko neuvoja LinkedIn-profiilisi parantamiseen? Haluaisitko kuulla, kuinka erottuisit tehokkaammin esimerkiksi työnhaussa? Tule tapaamaan yhteistyökumppaneidemme HR-ammattilaisia ja saat parhaat vinkit osaamisesi esille tuomiseen.

Toteutustapa: Osallistujat vierailevat LinkedIn-pisteellä oman aikataulun mukaisesti klo 18-20 välillä.

JÄRJESTÄJÄT


YHTEISTYÖKUMPPANIT